Saratele fragede cu untura si lapte

de Toamna07 in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2014 | 6827 vizualizari

 

Saratele pentru sarbatori ! :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 200 g untura sau unt 82% grasime
  • 150 ml lapte gras sau iaurt
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins in putin otet sau zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde pana formam un aluat moale,dar care se desprinde de pe maini
  • Ungem foaia de saratele cu 1 ou batut si presaram chimen,boia,seminte de mac,susan, in,cascaval ras...
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele fragede cu untura si lapte:

Eu le-am facut cu untura. Am cumparat osanza pe care am topit-o in ceaun .Am taiat-o cubulete si am adaugat peste ea o ceasca de apa.La foc mic ...Am obtinut o untura alba ca zapada. Buna de intins pe paine . :)

Mod de preparare : 

Folosim toate ingredientele reci. Am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat moale. Daca mai este nevoie mai adaugam faina in timp ce intindem o foaie groasa de 1 cm . Decupam forme diferite sau le taiem  betisoare. Ungem cu ou si presaram mac,susan ,boia... Dam saratelele la cuptor incins pentru 10-15 minute. Le scoatem cat sunt inca galbui,ele se vor usca afara.

Sunt foarte fragede si gustoase.


Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede cu untura si lapte" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saleuri de casa cu mac si branza telemea